Social Image Fallback

  • Slider Afbeelding

Romantiek, antiek en Jan des Bouvrie

Het stadje met de stervormige vestingwal – nog steeds zichtbaar! – is wereldberoemd in heel Nederland, en vooral in het Gooi. En terecht: het is een prachtig plaatsje met veel moois en goeds.

Het mooiste stadje van het Gooi

Een dagje Naarden Vesting is een feest voor alle zintuigen. Het stadje is bijzonder rijk aan kunst, cultuur, geschiedenis, antiek, delicatessen en natuurlijk: de dessins en designs van Jan des Bouvrie in Het Arsenaal van Jan des Bouvrie. Vanuit Havenpark Naarden bent u er zo: maar 15 minuten fietsen (die zijn te huur bij het Havenkantoor), 1 keer gas geven met de auto of neem de bus – die stopt om de hoek.

Kunst, cultuur en meer

Wat valt er allemaal te genieten ‘op de Vesting’? Hieronder een greep uit de mogelijkheden en de leuke dingen. Kijk op de website van Naarden Vesting of VVV Gooi- en Vechtstreek voor meer informatie en uitjes.

Delicaat shoppen

Nee, (gelukkig) geen warenhuizen en megamalls in Naarden Vesting, maar oooohhh… het is er zo leuk winkelen. Je vindt er namelijk vooral een verzameling van hele HELE goede speciaalzaken, zoals Kantje Boord (hele mooie schippersmode), Vranse Gans (antiek) en Juffertje in ’t Groen (bloemen- en planten van het woonbladen-achtige soort). Echt goed spul dus, van mensen met hart voor hun waren.

Monumenten en musea

Naarden Vesting staat al in z’n stervormige vesting sinds de 17e eeuw en van die rijke Gouden Eeuw – en ook de tijden daarna – is in Naarden Vesting veel bewaard gebleven. Bezoek bijvoorbeeld het Comenius Museum, het Vestingmuseum (met GRATIS rondleidingen op zondag!!) of de beeldschone Grote Kerk. Stadswandelingen zijn hier bijzonder mooi. Informatie en routes: VVV Gooi- en Vechtstreek.

FotoFestival Naarden (om het jaar in mei-juni)

FotoFestival Naarden is sinds 1989 uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen binnen de Nederlandse fotografie. Iedere twee jaar krijgt de Nederlandse fotografie een prachtig podium in exposities op verschillende locaties in Naarden Vesting. Vaak zijn er verrassende fotopresentaties buiten, in het water en in de vele monumentale gebouwen. HEEEEEL erg de moeite waard!

Delen